İçeriğe geç
Her Vücut Tipine Uygun Abiye Seçimi Nasıl Yapılır?

Her Vücut Tipine Uygun Abiye Seçimi Nasıl Yapılır?

Özel bir davete ya da düğüne katılmanız gerekiyor ancak vücudunuza uygun abiye modelini bulmakta zorlanıyor musunuz? Öyleyse doğru yerdesiniz! Farklı vücut tipleri ve bu vücut tipleri için ideal kıyafet çeşitlerine değindiğimiz bu içerik sayesinde siz de kendinize en uygun abiyeyi kolaylıkla seçebilirsiniz!

Vücut Tipine Göre En İyi Abiye Modelleri

Söz konusu farklı vücut tipleri ve abiye modelleri olduğunda birkaç farklı vücut tipinden söz etmek mümkündür. Bu noktada, en yaygın vücut tiplerini şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Kum saati vücut tipi: Üst ve alt vücudun dengeli olduğu, genellikle ince bir bel ile tanımlanan kum saati vücut tipi, çoğu kişinin ideal kabul ettiği vücut tipidir.
  • Elma vücut tipi: Üst vücudun alt vücuda kıyasla daha dolgun olduğu elma vücut tipi, kombin yapmanın kolay olabileceği bir vücut tipidir. Elma vücutlu hanımlar, armut vücutlu hanımlar ile benzer bir şekilde vücutlarının belirgin olmayan bölgelerini vurgulayan kıyafetler tercih eder.
  • Armut vücut tipi: Alt vücudun üst vücuda kıyasla ön planda olduğu, üst vücudun daha ince olduğu vücut tipidir.
  • İnce vücut tipi: Vücudun tüm bölümlerinin ince olduğu, kıvrımların ön planda olmadığı bir vücut tipidir. Dikkatli bir kıyafet seçimi, bu vücut tipini ideal bir hale getirebilir.

Eğer siz de tüm vücut tiplerine uygun abiye modelleri arıyorsanız, Cercis koleksiyonunda bulunan birbirinden şık elbise modelleri arasından dilediğinize göz atabilirsiniz.

Düğün ve Özel Günler İçin Vücut Tipine Uygun Abiye Seçimi

Eğer düğün ve özel günler için şık bir abiye bakıyorsanız, vücut tipinizi kesinlikle hesaba katmalısınız. Bu tür etkinlikler görsel açıdan ilgi çekici bir kıyafet seçimi gerektirdiği için seçtiğiniz abiyenin üzerinizde nasıl duracağı, abiyeyi taşıyıp taşıyamayacağınız ve abiyenin size kazandıracağı tarz gibi farklı detayları kesinlikle göz ardı etmemelisiniz.

Aşağıda, vücut tipinize uygun abiye seçimi hakkında daha fazla detay bulabilir, düğün ve özel günlerde giyeceğiniz abiyeyi en doğru şekilde seçebilirsiniz.

Kum Saati Vücutlar İçin Hatları Vurgulayan Abiyeler

Eğer vücut tipiniz kum saati ise, yukarıda da bahsettiğimiz üzere, kendinizi şanslı sayabilirsiniz. Zira, giydiğiniz neredeyse tüm elbise modellerini rahatlıkla kaldırabilir, birbirinden çeşitli kıyafetler sayesinde tarzınıza tarz katabilirsiniz.

Elbette, kum saati vücut tipine sahip hanımlar da daha etkili bir tarz için belirli kıyafet modellerine yönelebilir. Özellikle vücudunuzu saran ve vücut hatlarınızı vurgulayan kıyafetler seçmek daha etkileyici bir görünüm ortaya koymak için idealdir. Ayrıca, bu tür elbiseler vücudunuza hacim katıp güzelliğinizi daha da öne çıkarır.

Kum saati vücut tipine sahip hanımların tercih edebileceği bir diğer abiye çeşidi ise yüksek bel ve kemerli elbiselerdir. Bu kesimler, belinizi vurgulayıp daha belirgin bir görsellik ortaya koymanızı sağlar.

Elma Vücut Tipi İçin Alt Bedeni Öne Çıkaran Modeller

Genelde üst vücudun alt vücuda kıyasla biraz daha dolgun olduğu elma vücut tipi, alt vücudu öne çıkaran kıyafetler ile rahatlıkla dengeli bir görünüme kavuşabilir. Bu vücut tipine sahip hanımların dikkat etmeleri gereken en önemli noktalardan birisi kıyafetlerinde renk seçimidir. Zira, koyu renkli ya da siyah abiye modelleri, üst vücudun dolun görünümünü bir nebze azaltıp giyen kişiye daha ince bir görsellik kazandırabilir.

Elma vücut tipine sahip hanımlar, belden oturan elbise modelleri seçmeye özen göstermelidir. Zira, bu tür elbiseler, belde daha belirgin bir çizgi oluşturup alt vücut ile üst vücut arasında bir ayrım ortaya koyar. Böylece, biraz daha kum saatine yakın bir vücut görünümü elde etmek mümkün olur.

Ayrıca, V yaka elbiseler ya da omuz dekoltesi bulunan abiyeler de tercih edilerek üst vücudun daha orantılı bir görünüme sahip olması sağlanabilir. Çeşitli taşlı abiye modelleri de dikkatleri vücudun farklı yönüne çekerek daha şık bir görünüm sunabilir.

İnce Vücut Tipi İçin Kıvrımları Vurgulayan Elbiseler

Eğer ince bir vücut tipine sahipseniz, bu durumda yapmanız gereken şey vücut kıvrımlarınızı öne çıkaran elbiseler tercih etmektir. Özellikle balık model elbiseler ya da kıvrımlı kesimler tercih ederek istediğiniz etkiyi kolayca yaratabilirsiniz. Bunun yanında, bel, omuz ya da göğüs dekoltesi olan elbiseler tercih etmek de daha kıvrımlı bir görünüm yakalamanıza olanak tanıyabilir.

Elbette, ince vücut tipine sahip olan hanımların dikkat etmesi gereken bir diğer konu da orantılı bir görünüme sahip olmaktır. Zira, vücut hatlarınızı öne çıkaran kıyafetler seçerken dengeyi korumaya çabalamalı, alt ve üst vücut arasındaki orantıyı her zaman ön planda tutmalısınız. Bunun için, seçtiğiniz kıyafetlerin hem alt hem de üst vücudunuzdaki kıvrımları öne çıkarmasına dikkat etmelisiniz.

Özellikle yırtmaçlı elbiseler, prenses model abiyeler veya A kesim elbiseler tercih etmek vücudunuza hacim vererek ya da vücudunuzun farklı bölümlerini öne çıkararak biraz daha dikkat çekici bir görünüm yakalamanızı sağlayabilir.

Armut Vücut Tipi İçin Üst Vücudu Öne Çıkaran Abiyeler

Son olarak, elma vücut tipinin neredeyse zıttı olan armut vücut tipine değinmeliyiz. Alt vücudun üst vücuda oranla daha büyük olduğu bu vücut tipine sahip hanımlar, genellikle üst vücudu öne çıkaran kıyafetler tercih etmelidir. Armut vücutlu hanımlar, özellikle simetri sağlamak için, çeşitli omuz detayları ve desenlerine sahip olan kıyafetler deneyebilir.

Bu hanımların kıyafet seçerken abaya çeşitleri, A kesim elbiseler ya da balık model abiyeler tercih etmesi de tavsiye edilebilir. Zira, bu tür kıyafetler alt vücudun kıvrımlarını biraz daha gizleyip üst vücudu öne çıkarma olanağı sunabilir. Küpe, kolye ve benzeri aksesuarlar tercih etmek de dikkatleri üst vücuda çekmek için elzemdir.

Cercis İle Kapsül Gardrobu Nasıl Oluşturulur?

Cercis İle Kapsül Gardrobu Nasıl Oluşturulur?

Cercis koleksiyonlarından ilham alarak, zamansız parçalarla dolu bir kapsül gardırop oluşturma yolculuğuna çıkmaya ne dersiniz? Kapsül gardırop, sadece gardırobunuzu değil, aynı zamanda günlük yaş...

Daha fazlasını oku
Etek ve Pantolonla Yaratıcı Kombinler ile Stil Sahibi Görünmenin Sırları

Etek ve Pantolonla Yaratıcı Kombinler ile Stil Sahibi Görünmenin Sırları

Eğer özel bir davete ya da etkinliğe giderken şık bir etek veya pantolon kombini yapmak istiyorsanız doğru yerdesiniz! Bu içeriğimizde yer alan ipuçları sayesinde siz de dikkatleri üzerinize çekece...

Daha fazlasını oku